Over mij

Ik ben 36 jaar oud en woon met mijn vrouw en drie zoons in Mariahoeve. Sinds 2003 woon ik in Den Haag en heb mijn hart aan onze mooie stad verloren. De prachtige wijken, de diversiteit en de enorme kracht die we met elkaar uitstralen als open, tolerante stad, waarin plaats is voor iedereen. Wat je afkomst of cultuur ook is. Ik woonde in Valkenbos, Laak, Transvaal, opnieuw in Laak en sinds januari 2017 in Mariahoeve.

De afgelopen vier jaar was ik fractievoorzitter van de Haagse PvdA in de gemeenteraad. Ik heb met mijn collega’s onder meer voor elkaar gekregen dat er veel meer betaalbare woningen in de stad worden gebouwd. Ook heb ik me ingezet voor het versimpelen van de aanvraagprocedures van zorgvoorzieningen en is op mijn initiatief de eigen bijdrage voor dagbesteding en begeleiding (Wmo) afgeschaft. Op ons initiatief is er antidiscriminatiebeleid gestart en wordt nu de strijd aangegaan met laaggeletterdheid.

In juni 2017 ben ik door de leden van de Haagse PvdA gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Volksvertegenwoordiger zijn is voor mij: eropaf. Met bewoners in de stad in gesprek en kijken hoe het eerlijker en beter kan. Want daar zit de kracht en daar zitten de signalen die maken dat politici hun werk kunnen doen.

Ik heb me er sterk voor gemaakt dat de PvdA zichtbaar is in alle wijken die onze aandacht dubbel en dwars verdienen. Zo gingen we een half jaar op onderzoek uit in vier Haagse wijken om te kijken wat er beter kan: Laak, Mariahoeve, de Schilderswijk en in Moerwijk. Daarnaast ben ik zelf veel op pad. Op de rode fiets, in gesprek met bewoners en organisaties in de stad. Soms op uitnodiging, vaak ook spontaan.

Voordat ik raadslid werd namens de PvdA was ik jarenlang actief voor de Haagse PvdA afdeling. Onder andere als campagneleider, voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie en als afdelingsvoorzitter. In het dagelijks leven ben ik kenniscoordinator /projectleider bij de Dienst Analyse Onderzoek van de Tweede Kamer.

Als er naast gezin en politiek nog wat tijd overblijft, luister ik graag naar muziek, loop ik hard, of lees ik een goed boek. Maar het liefst speel ik een spelletje met mijn zoons.

 

Anderen over Martijn


Jeltje van Nieuwenhoven

“Overtuigd dat Martijn degene is die het vertrouwen van de Haagse kiezer in de PvdA kan terug winnen”

Gerdi Verbeet

“Den Haag boft met Martijn Balster. Hij zal het goed doen voor alle Hagenaars en vooral voor alle Haagse kinderen”

Amine El Morabit

“Martijn onderscheid zich met zijn luisterend oor voor iedereen in de stad”

Abderazzak Afkyr

“Martijn is de stem van al die mensen die zich niet vanzelfsprekend gehoord voelen door de politiek”

Spoorwijk